Pletivo od trske - štukatur

Štukatur je jednoredno pletivo u kome su stabljike trske povezane zelenim plastičnim pletivom debljine 0,5 mm.

  • Gusto pleteni štukatur

U njemu su stabljike trske upletene zbijene jedna do druge, bez međuprostora. Povezane su na svakih 10 cm  u rolne dimenzija:

1,00 m x  6 m                                1,60 m x  6 m
1,20 m x  6 m                                1,80 m x  6 m
1,40 m x  6 m                                2,00 m x  6 m

Ova vrsta pletiva idealna je zaštita od sunca, te se najčešće primenjuje kao zastor u baštama, na terasama, prozorima... Efikasna je i kao zaštita od neželjenih pogleda, pa se postavlja duž ograda. Višestruka namena mu je i u baštama i terasama stambenih i ugostiteljskih objekata...

  • Retko pleteni štukatur

U ovom pletivu razmak između stabljiki trske je oko 1 cm i one su prošivene na svakih 10 cm. Ovakva struktura pletiva propušta smanjenu količinu  sunčeve svetlosti.

Najčešće se primenjuje za zasenjivanje plastenika i staklenika (zaštita od oštećenja biljaka od zračenja sunca).  Velika primena mu je i u građevinarstvu: omogućuje prijanjanje maltera za površine starih, neravnih zidova i tavanica.

  • Ljušteni štukatur

Izraduje se kao gusto ili retko pletivo od stabljiki trske koje su ocišcene od listova. Mogu se lakirati ili farbati, te se primenjuju u dekorisanju enterijera stanbenih objekata, poslovnog prostora (butici, kafici...) i za izradu paravana od trske. dekorisanju enterijera stanbenih objekata, poslovnog prostora (butici, kafici...) i za izradu paravana od trske.